Menu

RadboudMC boekt 18 miljoen euro winst!

Vanochtend (10 juli 2014) stond op de site van Zorgvisie: RadboudUMC boekt 18 miljoen winst. Dit financiële resultaat van het Radboud Universitair Medisch Centrum over 2013 is 5 miljoen euro meer dan in 2012. Dat blijkt uit het financiële jaarverslag dat net is gepubliceerd. Twee jaar geleden nog stond het ziekenhuis uit Nijmegen nog in de top tien van financieel kwetsbare ziekenhuizen met een eigen vermogen van circa acht procent.

Derivaten onder water
In hetzelfde artikel: “ Het academische ziekenhuis heeft in 2011 een forse derivatenportefeuille afgesloten waarmee de variabele rente op langlopende leningen is geruild tegen een vaste rente. De derivaten staan momenteel ‘onder water’ (-51 miljoen euro). Dat kan volgens het ziekenhuis echter geen kwaad, omdat er geen uitbetalingsplicht is. Die is er alleen bij vroegtijdige afwikkeling van de leningen. Daar is geen sprake van”.

En niemand die zich afvraagt WIE dat heeft gedaan, WAAROM, en over WELKE derivaten (rommeltje?) het gaat?

Het zoveelste staaltje van ongebreideld, ongecontroleerd speculeren met gemeenschapsgeld !!

Koos Dirkse