Menu

Bestrijdingsteam coronavirus

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Tienduizenden besmettingen en vele duizenden doden is het resultaat van het afgelopen kwartaal. Het virus spookt rond en als men zich niet aan de regels van het RIVM en de GGD houdt is een besmetting snel een feit. Dit virus moet met alle middelen worden aangepakt en de wereld uit geholpen. Doet men dit niet – er behoeft maar enkele stukjes virus aanwezig te blijven – dan zal deze in alle hevigheid weer de kop opsteken.

Bestrijdingsteam
Onder aanvoering van de Leidse huisarts Walter Schrader, voormalig rampenarts en voormalig hoofd van de vaccinatieafdeling van de GGD Rotterdam, zet een voormalig voetbalteam zich hard in om de adviezen van RIVM en GGD tot uitvoer te brengen. Door zijn enorme ervaring, zoals het opzetten van veldhospitals in ramp- en oorlogsgebieden, weet hij hoe de bestrijding van dit virus moet worden aangepakt.
Het gevaar is nog niet tot iedereen doorgedrongen en zeer velen leggen de adviezen, zoals anderhalve meter afstand houden, naast zich neer.
Walter is een mensen mens. Hij heeft op eigen kosten 80.000 liter desinfectiemiddel gekocht en heeft zijn voormalig voetbalteam (Oegstgeest-4) opgeroepen om, samen met hem, de bestrijding aan te gaan.
Zij zijn als team gisteren begonnen met de rigoureuze aanpak van het coronavirus. Wat is daar voor nodig, behalve de kapjes, brillen en desinfectiemiddelen, dat zijn Intensive, High en Medium Care (verder Care) bedden.

Care bedden
Nu hebben we in Nederland een aantal plekken, die zich uitstekend lenen voor Care bedden en dat zijn de kleedruimten en de medische centra van de eredivisieclubs. Iedere eredivisieteam kan meedoen om zoveel mogelijk Care bedden in te richten met de optimale middelen. Hun stadions zijn de ideale plaatsen en zij hebben ook de ideale middelen, medische shirts en een medische staf, die in ieder geval de richting kan aangeven. Hij roept Papendal en de erediviesclubs op om hieraan mee te werken.
Daarnaast verzoekt hij aan hen om de speciale shirts met medische apparatuur voor de meting van vitale functie, zoals hartslag, temperatuur, ademfrequentie, beschikbaar te stellen voor de Care voor mensen met een beperking, voor dementerende mensen en voor mensen die op de normale Care worden afgewezen. Deze moeten naar plekken waar die Care’s worden opgezet. De spullen kunnen naar Walter toe. Hij heeft zelf een tijd op een Intensive Care gewerkt en hij regelt dat het zo snel mogelijk op de juiste plek komt en de mensen ermee gaan werken.

Team
Het doel is om de effectieve maatregelen, die de RIVM en de GGD aan de bevolking geeft, zo snel mogelijk in te voeren. Hij is van mening, dat men als team het beste kan optreden. Zijn ervaring met zijn voormalig voetbalteam, na een dag samenwerken: “Ze weten wat ieders sterke kanten zijn, wie de aanvoerder is, wie flink kan doorpakken in de aanval, wie strakke lijnen weet neer te zetten en aan te houden en weten wat de partners ook kunnen bijdragen”.
Het team is er gisteren flink tegen aan gegaan, hebben honderden flessen met een effectief antiviraal desinfectiemiddel afgevuld en het was een groot succes. Zondag 22 maart kan men, met meenemen van een leeg flesje, deze gratis laten vullen bij:

Maciotto
Maarsmansteeg 2
Leiden.

Wel anderhalve meter afstand houden van elkaar!

Zijn advies is ook aan mensen die iets willen bijdragen: “Zoek die teams op, die nu niet kunnen voetballen, hockeyen, basketballen, korfballen, etc. Bundel de kennis die het RIVM en de GGD aan ons doorgeven en probeer dit in te voeren. Zorg dat de teams van jouw stad maskertjes dragen, dat er desinfectiemiddelen zijn, dat er mondkapjes worden gemaakt. Oegstgeest-4 gaat er deze dag weer hard tegenaan.
Dus oproepen aan Papendal en aan de eerste teams van onder meer Ajax, Feijenoord en PSV, doe mee! Laat zien dat je nog een beter team bent dan Oegstgeest-4. Hij betwijfelt het, want hij heeft zo’n sterk team: “Daar kan geen enkel voetbalteam in Nederland tegenop!”

Gouden Coronabokaal
Om de clubs snel en effectief in te zetten door de meeste Care bedden in de eigen faciliteit kan verwezenlijken, heeft hij een bokaal laten maken en stelt deze beschikbaar. Alle eer voor de club die deze zal ontvangen!

Koos Dirkse